Bedrijvenpark Veenderveld

2014-10-03 14.33.38

Van het Huschka Team kregen wij de volgende tips en aandachtspunten voor de komende tijd. Doe er uw voordeel mee!

De feestdagen zijn weer in aantocht. Mogelijk is uw bedrijf gesloten rondom deze periode. Om de (brand)veiligheid in- en rondom uw bedrijfspand te waarborgen, brengen wij onderstaand graag bij u onder de aandacht.

Voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen:

 1. Verwijder allerhande brandbare (bouw)materialen (pallets, houtopslag etc.) rondom dan wel nabij uw pand/terrein. Sluit bijgebouwen, fietsenstallingen, bergingen goed af op de laatste werkdag.
 2. Brievenbussen dichtstellen (i.v.m. vuurwerk). Laat de post eventueel vasthouden tot na uw reces.
 3. Controleer uw buiten/terreinverlichting. Laat bij eventuele donkere hoekjes de verlichting aan de binnenzijde branden.
 4. Zorg dat containers of buitenprullenbakken niet in het zicht staan. Verwijder ze het liefst, maar zorg er in ieder geval voor dat ze zijn geleegd.
 5. Ledig rolcontainers en zet deze inpandig (buiten bereik van derden).
 6. Laat bouwcontainers tijdig ledigen.
 7. Indien (bouw)containers niet in een afgesloten ruimte gezet kunnen worden, plaats deze dan minimaal 10 meter uit de gevel (beveiligd met ketting en slot tegen verplaatsing).

Andere aandachtspunten:

 • Maak uw medewerkers/diensten, welke belast zijn met de sluitronden van uw pand, erop attent dat zij een uitvoerige brand- en sluitronde uitvoeren op de laatste werkdag van het jaar.
 • Zorg hierbij dat er extra aandacht wordt besteed aan de gehele buitenschil: alle ramen en deuren sluiten. Vergeet daarbij niet de eventuele externe (opslag)ruimten.
 • Tevens aandacht m.b.t. het uitschakelen van (kerst)verlichting.
 • Controleer tenslotte of de waarschuwingsadressen  welke bij uw meldkamer op particuliere beveiligingsorganisatie ingevoerd staan nog correct zijn. 

erik-mclean--loCA-0LGQc-unsplash